Hoop in alle kleuren

Knuffelproject

Knuffelproject

Knuffels in het straatbeeld

Maak tijdens de Virga Jessefeesten zeker eens een wandeling door de Bonnefantestraat. Deze straat zal namelijk helemaal oplichten in het thema hoop. Wanneer je de huisjes passeert kan je zien dat er achter elk raam een knuffelbeer staat te schitteren in volle glorie. Dit dankzij zorginstelling De Oever en onze lieve senioren.

Die ene speciale knuffel

Iedereen kent het wel, die ene knuffelbeer die je overal mee naartoe nam in je kinderjaren. En die je stiekem nodig had om rustig te kunnen slapen. Zo heeft ook elk kind in zorginstelling De Oever er eentje. Helaas bevinden deze kinderen zich in een niet voor de hand liggende gezinssituatie. Wanneer de knuffel een arm of een oogje kwijtraakt is het dus niet zo simpel deze te herstellen aangezien de nodige middelen ontbreken.
Dankzij onze senioren werd dit wel mogelijk. En kregen alle knuffels waar een deeltje ontbrak een ware oplapbeurt zodat ook zij weer kunnen stralen.

Elke knuffel en elk kind kent een apart verhaal maar zoals je kan zien, in welk verhaal je je ook bevindt. Er is altijd hoop.

Zorginstelling De oever over het project: "blijde gedachten geeft knuffels hoop".

Onze kinderen en jongeren ontpopten zich tot kleine ondernemers van de knuffelkliniek. Samen met de senioren van woon-en zorgcentrum Clarenhof, gingen ze een namiddag aan de slag om hun knuffel te herstellen of een nieuwe look te geven. Dit gaf hen inspiratie om ook andere afgedankte knuffels nieuw leven in te blazen. Samen met enkele vrijwilligers kregen we dit resultaat.

Een bijzondere, zorgende en vooral ook helende interactie die de levensenergie en de verhalen van deze kinderen verbindt met de wijsheid en ervaring van deze ouderen. Een project van Blijde gedachten, van hoop.

Ontdek het fictieve verhaal achter de knuffels:

Het verhaal van Johan & beer

Het verhaal van Johan & beer

Hoi, ik ben beer. Mijn beste maat is Johan. Hij is 11 jaar. We zijn al heel lang beste maatjes! En ook al ben ik dan een oor verloren, hij ziet me nog steeds heel graag. Kijk, ik kreeg zelfs een nieuwe oor van hem!

Het gaat even niet zo goed met Johan, hij heeft slechte schoolresultaten. Hij heeft het er dan ook zo moeilijk mee dat mama constant op zijn vingers kijkt. Hij weet het zelf wel! Johan heeft niet graag dat ze hem zeggen wat hij moet doen. Studeren en huiswerk zijn een dagelijkse moeilijkheid.
Moest papa er zijn, dan zou het misschien wat beter gaan. Misschien... Want mama en papa maken altijd ruzie als ze samen zijn.

Gelukkig zijn Johan en ik maatjes en kan hij tegen mij alles vertellen.

Het verhaal van Ping & Sahid

Het verhaal van Ping & Sahid

Sahid heeft me opgelapt! Kijk eens, ik werd gerestyled! Sahid, mijn zielsverwant, maakte van mij een super originele knuffel. Ik was mijn snavel kwijt na een ongelukje.

Sahid begreep me, hij zei dat hij ook een beetje gekwetst is. Hij heeft zijn thuis, oma en opa, vriendjes en andere knuffels moeten achterlaten. Hij is samen met zijn ouders, grote broer en zusje enkele jaren geleden gevlucht uit een oorlogsgebied. Sahid houdt heel veel van zijn ouders en broer en zus en hij is heel blij dat ze die oorlog achter hen konden laten maar hij begrijpt niet waarom mensen zo kwaad kunnen zijn op elkaar.

Maar wij spelen wel samen he want wij verstaan elkaar altijd.

Het verhaal van Sienna & Nijntje

Het verhaal van Sienna & Nijntje

Sienna wordt 6 jaar binnenkort! Speciaal daarom heeft Sienna samen met Irma van het Clarenhof mij een feestlook aangemeten! Knap he!

Sienna hoopt op een klein cadeautje maar vorig jaar hadden mama en papa er ook geen centjes voor. En nu ze moeten verhuizen, hebben ze waarschijnlijk wel andere dingen te doen.

Misschien dat tante langskomt met iets leuks. Maar we hebben haar al zo lang niet gezien. Eigenlijk sinds mama ziek werd.

Van mij krijgt Sienna alvast een dikke knuffel, uiteraard!